Änglamarkspriset 2023: tio bidrag tävlar om tre finalplatser

KF och Coop presenterar nu de tio nominerade som gått vidare i Änglamarkspriset 2023. Priset delas ut till personer, organisationer eller initiativ som gör eller förväntas göra särskilt värdefulla insatser inom miljö och ekologi, eller har en hållbar idé med stor potential för framtida hållbarhetsnytta. Änglamarkspriset delas sedan 2002 ut av KF och Coop tillsammans med Änglamarksfamiljerna Danielsson, Taube och Alfredson.

– Bland de bidrag som går vidare i Änglamarkspriset 2023 ser vi en stor bredd och kreativitet. Det är tio riktigt bra kandidater som alla blir spännande att följa. Vi har producenter, organisationer och tjänster, alla med potential till betydelsefull miljönytta och det blir en svår men rolig och viktig uppgift för juryn att välja ut tre finalister, säger juryns ordförande Charlotta Szczepanowski, generalsekreterare för Vi-skogen.

Årets nomineringar visar på en stor bredd, det är allt från tjänster, produkter och ny teknik till organisationer och föreningar, alla med det gemensamma målet att skapa miljönytta och en bättre miljö för nuvarande och kommande generationer. Alla bidragen drivs av unga vuxna upp till 30 år.

Av de tio nominerade bidragen väljer juryn för Änglamarkspriset ut tre finalister som presenteras den 30 oktober då allmänheten kan börja rösta på coop.se. Omröstningen pågår fram till den 19 november. Därefter viktas juryns val och allmänhetens röster 50/50 och den 22 november koras årets vinnare av Änglamarkspriset.

Juryn består av representanter från Kooperativa förbundet, familjerna Taube, Alfredson och Danielsson samt en extern representant inom hållbarhetsområdet. Vinnaren av Änglamarkspriset 2023 utses vid en prisceremoni i Stockholm den 22 november. Prissumman är 250 000 kronor.

De tio nominerade

De tio nominerade bidrag som går vidare är:

Läs mer om vinnaren av förra årets Änglamarkspris, år 2022, CleanSea

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se