Christian Wijkström lämnar som vd för CBS

Den 21 september lämnar Christian Wijkström sitt uppdrag som vd för CBS, Coop Butiker och Stormarknader. CBS styrelse blir tillsammans med CBS CFO Fredrik Brandel operativt ansvariga tills ny tf vd har utsetts.

Christian har under sju år lett en framgångsrik förändringsresa på CBS och har tillsammans med medarbetarna varit drivande i att vända röda siffror till svarta.

Företaget har samtidigt gjort stora investeringar, främst i butiksnätverket. Samtliga 240 butiker har inom loppet av ett par år ställts om till de två nya butiksformaten Coop och Stora Coop, med två tydliga erbjudanden där fokus har varit prisvärd hållbar matglädje.

Fokus har varit att ständigt stärka ledarskapet i butikerna tillsammans med ett tydligt butikseffektivitetsprogram för att underlätta för butikscheferna.

Under 2019 förvärvade Coop Butiker & Stormarknader Nettos svenska verksamhet och har nu ställt om 150 butiker till Coop, varav ett sjuttiotal är en del av CBS verksamhet.

Efter förvärvet av Netto och omställningen av samtliga Netto-butiker under året går CBS nu in i en ny fas och Christian Wijkström har i detta skede bestämt sig för att lämna CBS.

– Det har varit sju fantastiska år där Coop Butiker & Stormarknader har gått från att stå på konkursens rand till att under varje månad 2020 ta marknadsandelar från vår huvudkonkurrent, något jag känner mig väldigt stolt över, säger Christian Wijkström i en kommentar.

– Vi har starka ledare i våra butiker som arbetar tillsammans för att nå samma mål. Vi har gjort stora investeringar som vi har kunnat finansiera med vårt eget kassaflöde. Nettoförvärvet är en spännande erfarenhet som snart är helt integrerat i Coop. Jag ser det då som en naturlig tidpunkt att lämna företaget, säger Christian Wijkström.

– Christian har varit framgångsrik i att öka försäljningen i CBS och har under sina sju år gjort många bra saker för bolaget. Jag vill därför önska honom lycka till i framtiden i nästa roll, säger CBS ordförande och KFs vd Marie Nygren.

För mer information, kontakta:

Anna Wennerstrand, kommunikationschef KF, 076-798 08 74