Magnus Wåhlander ny vd och koncernchef i Coop Mitt ekonomisk förening

Till ny verkställande direktör och koncernchef i Coop Mitt ekonomisk förening har styrelsen utsett Magnus Wåhlander, idag General Manager för Stadium i Sverige och Finland.

Därmed tar Coop Mitt ytterligare steg för att utveckla verksamheten och stärka organisationen inför framtiden.

– Det är en stor glädje att få välkomna Magnus Wåhlander som vd i föreningen, säger Maria Rudolphi, ordförande i Coop Mitt. Han är en stark kraft med tung erfarenhet av ledarskap, förändringsarbete och att driva försäljning inom handel.

Magnus Wåhlander efterträder Meta Persdotter, som tillträder som vd i Coop butiker och stormarknader (CBS) den 16 juni. Magnus tillträder som vd senast 1 november. Under perioden 14 juni och till dess Magnus tillträder har styrelsen utsett föreningens CFO Robert Ljunggren som tf vd.

Magnus Wåhlander, 52 år, har en lång erfarenhet från detaljhandeln. Magnus arbetar idag som General Manager inom Stadium för Sverige och Finland. Tjänsten innefattar en verksamhet med 3 500 anställda. I Stadium har Magnus även haft tjänster som HR director,

Country manager och regionchef. Magnus har även i sin tidiga karriär arbetat 4 år inom Konsum Gävleborg och då bland annat som regionchef. Magnus första steg i karriären togs på I14 inom försvaret.

– Magnus har drivit många större förändringsarbeten inom organisationen. Dessa har bidragit till att Stadium idag är marknadsledande och en stark spelare som ”litet” familjeföretag och detta i en väldigt tuff bransch. Magnus har även varit ansvarig för att få företaget att dela gemensamma värderingar och målbild, de erfarenheter han bär med sig från dessa arbeten kommer vi att ha stor nytta av, säger Maria Rudolphi.

– Coop Mitt är ett företag byggt på starka värderingar och med ett uppdrag som engagerar. Att få fortsätta arbetet med implementering av den strategi som är lagd kring samhandel för Coop i Sverige, och det med god kunskap om detaljhandelsmarknaden känns mycket stimulerande, säger Magnus Wåhlander inför sitt tillträde som vd.

– Att få säkra fortsatt tillväxt och god lönsamhet är ett mycket viktigt uppdrag. Att jobba med hållbarhet, medlemsnytta och stolthet hos medarbetare inom Coop Mitt ser jag som ytterligare viktiga delar i uppdraget. Det är ett spännande och utmanade uppdrag som jag ser fram emot att ta ansvar för, säger Magnus Wåhlander.

 

Coop Mitt är en detaljhandelsdrivande konsumentförening ägd av 246 000 medlemmar. Föreningen har 66 butiker i Gästrikland, Hälsingland, Dalarna, Västmanland och Uppland. Ca 1 300 medarbetare säljer varor för 3,2 miljarder kronor.