Marie Nygren utsedd till ny vd för Kooperativa Förbundet

Marie Nygren har utsetts till ny vd för Kooperativa Förbundet. Marie Nygren är idag vice vd för Systembolaget och tillträder sin nya tjänst till sommaren. Anders Dahlquist-Sjöberg fortsätter som vice vd för KF.

-Det är en stor glädje att få välkomna Marie Nygren som vd på KF. Hon är en stark kraft med tung erfarenhet av ledarskap och förändringsarbete. Dessutom har hon arbetat många år på Coop och känner väl till organisationens utmaningar, vilket är ett extra plus. Jag ser fram emot den resa vi ska göra tillsammans, säger KFs ordförande Tommy Ohlström.

-Marie har varit delaktig i Systembolagets framgångsrika förändringsarbete och erfarenheterna hon bär med sig från det arbetet kommer vi att ha stor nytta av.

-KF är ett företag byggt på starka värderingar och med ett uppdrag som engagerar. Det känns fantastiskt roligt att komma tillbaka till kooperationen och tillsammans med medarbetarna skapa resultat och ge våra medlemmar möjlighet att bidra till en hållbar utveckling, säger Marie Nygren.

-Jag har ett stort hjärta för KF och Coop. KF har stor potential som samlad kraft för konsumentkooperationen. De senaste åren har man genomgått en tuff men nödvändig resa. Nu finns det goda förutsättningar för en fortsatt framgångsrik utveckling.

-Mitt fokus blir att fortsätta den resan så att gemensamma spelregler och ramar får full effekt. Det är ett både spännande och utmanade uppdrag som jag ser fram emot att ta ansvar för, säger Marie Nygren.