KF Fastigheter utvecklar och säljer

KF Fastigheter förvaltar och utvecklar handelsanläggningar samtidigt som bolaget är en viktig stödfunktion för den konsumentkooperativa detaljhandeln.
Fastighetsaffären omfattar förvaltning och utveckling av en fastighetsportfölj på drygt 500 000 kvadratmeter butiksyta och ett marknadsvärde på cirka 7 miljarder kronor. KF Fastigheters totala investering i Bromma Blocks uppgår till drygt 1 miljard kronor.

Andra utvecklingsprojekt under året där KF Fastigheter är fastighetsägare och utvecklare är Folkparken i Södertälje, Weibullsholm i Landskrona och Solberga i Strängnäs. Dessutom har KF Fastigheter ritat och fungerat som projektledare i uppförandet av Coop-butiker i Avesta, Danderyd, Göteborg, Lund, Skövde, Uppsala och Västerås.

Under 2010 har också ett antal större fastighetsförsäljningar genomförts. KF sålde SAS gamla huvudkontor vid Bromma Flygfält till Nils Lundholm AB, Qvarnen Tre Kronor och Silo 3 på Kvarnholmen till Riksbyggen samt Amiralen Köpcentrum till fastighetsfonden Cordea Savills European Commercial Fund.