KF förstärker sin juridiska avdelning med två nya jurister

KFs juridiska avdelning anställer nu ytterligare två jurister. Manuela Harge och Johan Lindblad ansluter till KF den 4 maj respektive den 14 maj.

– Det känns väldigt bra att vi nu får bättre förmåga att stödja verksamheterna inom Coop samhandel och bolagen inom KF koncernen. Jag har länge haft en ambition att återskapa en förbundsfunktion som kan hjälpa alla inom KF och Coop och detta ger oss möjlighet att på ett ännu bättre sätt kunna svara upp till våra medlemsföreningar och vår verksamhets förväntningar och behov, säger Anders Dahlquist-Sjöberg, Chefsjurist och vice vd på KF.

Manuela Harge tillträder sin tjänst den 4 maj. Hon kommer senast från en roll som dataskyddsjurist på JP Infonet AB. Hon har tidigare även arbetat med juridisk rådgivning inom bland annat kommersiell avtalsrätt, bolagsrätt och arbetsrätt på Lawline AB och som legal researcher på Jurek Rekrytering & Bemanning.

Johan Lindblad tillträder sin tjänst den 14 maj. Johan kommer senast från en roll som Enhetschef Samhällsrelationer på Systembolaget. Där har han bland annat varit ansvarig för regulatoriska frågor av vikt för Systembolaget, omvärldsbevakning och kontakter med nordiska och internationella aktörer. Innan dess var han bolagsjurist på Systembolaget under nio år och biträdande jurist på Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Johan är även ledamot i Allmänna reklamationsnämnden.

– Vi arbetar i en verksamhet som kommer människor nära och berör deras vardag. Livsmedel är något vi alla vill och behöver ha tillgång till. Men vi är även en del av en komplex omvärld, och det finns en rad frågor som kräver att vi alla har ett större juridiskt fokus på olika sätt, säger Anders Dahlquist-Sjöberg.

– Inte minst är vi alltmer beroende av att anpassa oss till lagstiftning som fattas på EU-nivå och som sedan ska implementeras i Sverige. Här kan till exempel nämnas GDPR och UTP, där inte minst det senare kommer ge stor påverkan på Coops avtal och rutiner. Jag är därför extra glad över att vi med Manuela och Johan inte bara stärker upp vår kompetens kring dataskyddsfrågor utan även får en större kunskap kring diverse EU-frågor, säger Anders Dahlquist-Sjöberg.

För mer information kontakta

Anders Dahlquist-Sjöberg, vice vd KF, 010 265 29 69, anders.dahlquist-sjoberg@kf.se